Recent am descoperit că sunt mare fan al prăjiturilor cu prune.
Vă povesteam zilele trecute că am fost la piață și mi-au făcut cu ochiul câteva fructe. Așa am ajuns să plec de acolo cu un kg de prune, un kg de pere și o lubeniță(aici mă refer la pepenele verde, în Gorj îi spunem lubeniță) de 10kg.
Trezindu-mă cu atât de multe fructe, a trebuit să fiu inventivă și să le consum într-un fel sau altul. Pe câteva dintre ele le-am consumat ca atare pe post de snack, dar trebuia să mai diversific.
„Norocul” meu a fost că mai aveam și câteva banane prin casă. Ce să faci cu ele decă nu o banana bread?! Dar de data aceasta am făcut o variantă reinterpretată, o variantă puțin altfel.

Și a fost atât de bună încât nu am putut să nu împartășesc cu voi această rețetă.
V-am lăsat mai jos ingredientele și modul de preparare. Sper să fiți curioși îndeajuns încât să încercați și voi pentru că este o rețetă cu puține ingrediente și foarte ușor de preparat.
Dar de ce să mă credeți pe cuvânt?! Încercați și voi și o să vă convingeți singuri!
Ingrediente
- 300g prune fără sâmburi;
- 2 banane;
- 2 ouă;
- 100g făină integrală;
- 100g fulgi de ovăz;
- 2 lingurițe esență de rom;
- 2 lingurițe praf de copt;
- fulgi de migdale pentru decor.
Mod de preparare
Am pisat foarte bine bananele și le-am amestecat cu ouăle și esența de rom. Am omogenizat și am adăugat prunele pe care le-am tăiat cubulțe.
Apoi am adăugat făina, fulgii de ovăz și praful de copt. Am amestecat bine, bine și am turnat totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am mai adăugat deasupra jumătăți de prune și fulgi de migdale.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute. Înainte să o scot din cuptor am făcut testul cu scobitoarea. Atunci mi-am dat seama că este gata.
Am așteptat să se răcească și am devorat-o. Eu am servit-o siplă, dar puteți să o serviți cu unt de arahide, iaurt, miere, alte fructe proaspete sau orice altceva vă place.
Poftă bună, dragii mei!